Rychlí utopenci
Když není čas čekat na rozležení... Suroviny a postup: 1/2 kg špekáčků (nebo točeného salámu) a 3 velké nebo 4 střední cibule nakrájíme na kolečka, narovnáme do sklenic asi do půlky a zalijeme lákem, pak znovu vrstvíme cibuli a špekáčky. Zavřeme, dáme vychladit a můžeme hned konzumovat. Na lák svaříme 4 lžíce octa, 4 lžíce oleje, 4 lžíce plnotučné hořčice, 4 lžíce worcestru, 4 lžíce kečupu, 8 lžic vody, 1/2 lžičky chilli, sůl, pepř, špetku sladké papriky.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.