Utopenci se zelím
Se zelím, se zelím kyselým… Suroviny a postup: Svaříme 1/2 l octa a 1/4 l vody. Podle vaší chuti můžete měnit poměr vody a octa. Přidáme 20 tabletek sacharinu (raději zas podle vlastní chuti), 4 kuličky nového koření, 4 kuličky pepře, 4 bobkové listy a 1 lžičku soli. Oloupané špekáčky nakrojíme, popepříme, přidáme chilli dle chuti a vložíme do rozkrojení cibuli. Do zavařovací láhve o obsahu 4 l prokládáme vrstvu kysaného zelí vrstvou cibule a naplněnými špekáčky. Nakonec přidáme feferonku. Vše zalijeme horkým nálevem.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.