Utopenci se zelím
Se zelím, se zelím kyselým… Suroviny a postup: Svaříme 1/2 l octa a 1/4 l vody. Podle vaší chuti můžete měnit poměr vody a octa. Přidáme 20 tabletek sacharinu (raději zas podle vlastní chuti), 4 kuličky nového koření, 4 kuličky pepře, 4 bobkové listy a 1 lžičku soli. Oloupané špekáčky nakrojíme, popepříme, přidáme chilli dle chuti a vložíme do rozkrojení cibuli. Do zavařovací láhve o obsahu 4 l prokládáme vrstvu kysaného zelí vrstvou cibule a naplněnými špekáčky. Nakonec přidáme feferonku. Vše zalijeme horkým nálevem.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka