Rajčata na vece
Rychlovka pro návštěvu… Suroviny a postup: 1 máslo utřeme se sardelovou pastou, skoro celé dvě veky nakrájíme na plátky, potřeme sardelovým máslem, poklademe plátky rajčat (asi 1 kg), posypeme je strouhaným eidamem, naskládáme na pečicí papír na plech a ve vyhřáté troubě zprudka zapečeme. Podáváme teplé.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.