Švédská pánev
Možná, že to ve Švédsku ani neznají … Suroviny a postup: Asi čtvrt kg měkkého salámu nakrájíme na drobné kostičky. 4 vajíčka rozmícháme s 2-3 lžícemi mléka, osolíme, podle chuti opepříme, přidáme nakrájenou pažitku a nakrájený salám. Rajčata (4-5 kusů) nařízneme do kříže, spaříme horkou vodou, přelijeme studenou, oloupeme a nakrájíme na plátky. Pánev nebo pekáček lehce vymastíme olejem, rozehřejeme, vlijeme vejce se salámem, poklademe plátky rajčat, posypeme asi třemi lžícemi strouhaného sýra (eidam nebo zkuste nivu, pak ale méně solte vejce), poklademe jemnými plátky másla a dáme do vyhřáté trouby zapéci, až vejce ztuhnou.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.