Ďábelské filé
Pro milovníky ostřejších chutí… Suroviny a postup: Základem je filé, ale můžeme použít i jiné rybí maso - kapra, makrelu ap. Dál budeme potřebovat kari, pepř, kečup, worcestrovou omáčku, citrónovou šťávu, kousek másla a lžíci oleje, lžíce kaparů a sterilované kapie. Porce ryby osolíme a okořeníme, zakápneme citronem a olejem a opečeme na grilu. Na pánvi na směsi z oleje a másla zpěníme nakrájenou kapii, přidáme malou sklenku vody, kečup, worcestr a kapary, krátce povaříme a pak touto směsí přeléváme porce ryby.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.