Cuketová pomazánka
Lze využít přerostlé cukety… Suroviny a postup: Přerostlou cuketu oloupeme, nastrouháme a vydusíme z ní přebytečnou vodu, pak ještě necháme na sítu vykapat, jde o to, aby hmota byla co nejméně vodnatá, zakápneme 2 lžičkami oleje, podle chuti osolíme, opepříme, podle chuti kápneme i octa a vmícháme utřený česnek – nešetříme s ním! Použijeme jako pomazánku na chleba s máslem nebo jako zajímavou přílohu k minutkovému masu.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.