Salámový guláš

Aneb takový malý velký kříženec buřtguláše a mexického guláše a za kmotra byl guláš znojemský…

Suroviny:
400 g měkkého salámu nebo kvalitních špekáčků
2 cibule
1 zelená paprika
1 červená paprika
2 sladkokyselé okurky
3 lžíce kečupu
mletá paprika
mleté chilli
3 lžíce oleje

Postup:

1. Nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, poprášíme paprikou a troškou chilli, přidáme nakrájený salám a osmahneme.

2. Přidáme na nudličky nakrájené papriky, nadrobno nakrájené sterilované okurky, kečup a podusíme. Podle chuti dosolíme. Podáváme s chlebem.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.