Pudinkový jablečný dort
Příjemné letní osvěžení, kterým zužitkujete i jablka nevhodná pro skladování.
Suroviny:
2-3 jablka
1 sáček vanilkového pudinku
2 lžíce cukru
kulaté dětské piškoty
Postup:
1. Jablka oloupeme a vykrájíme. Můžeme je ještě pokrájet na menší kousky a dáme vařit do vody s cukrem. Malý hrneček vody si z odměřeného půl litru odebereme na rozmíchání pudinkového prášku.
2. Když jsou jablka rozvařená – můžeme je ještě rozmačkat nebo rozmixovat – zavaříme do nich pudinkový prášek a uvaříme jablečný pudink.
3. Do vhodné misky pak rovnáme piškoty a zaléváme je tenkou vrstvou jablečného pudinku, znovu dáme piškoty a pokračujeme do spotřebování surovin. Končíme pudinkem. Někdo ještě misku vykládá potravinářskou fólií, aby se dort lépe vyklopil, ale není to nutné.
4. Necháme vystydnout, pak dáme ještě proležet do ledničky a teprve dokonale ztuhlý dort vyklopíme na talíř. Můžeme zdobit šlehačkou, případně nějakým červeným ovocem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka