Taštičky s brynzou
Domácí pochoutka k vínu, k pivu i jen tak…
Suroviny:
listové těsto
brynza
lžíce kysané smetany
vajíčko na potření
sezam (nebo kmín) na posypání
sůl
Postup:
1. Listové těsto rozválíme a vykrájíme z něj kolečka.
2. Brynzu rozmícháme s kysanou smetanou do hladka.
3. Na vykrájená těstová kolečka dáme lžičkou trochu brynzy, přeložíme a okraje dobře stiskneme. Dobře funguje speciální vykrajovátko, kterým se pak taštička i uzavře.
4. Taštičky naskládáme na plech na pečicí papír, potřeme vajíčkem, posypeme sezamem nebo kmínem, trochu posolíme a v dobře vyhřáté troubě upečeme do zlatova.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka