Játra na česneku
Dostupné suroviny, rychlá příprava – kdo by si přál víc?
Suroviny:
500 g vepřových jater
4 lžíce kvalitního kečupu (ostrost volíme podle vlastní chuti)
3-4 stroužky česneku
3 lžíce oleje
hladká mouka
sůl
pepř
Postup:
1. Játra nakrájíme na plátky nebo nudličky a obalíme v hladké mouce.
2. Rozehřejeme na pánvi nebo v kastrole olej, na něm játra obalená v mouce opečeme a v závěru přidáme nakrájený česnek a mletý pepř.
3. Přilijeme kečup, přiklopíme a dusíme. Hlídáme, aby se tekutina neodpařila a játra se nepřipekla. V úplném závěru podle chuti osolíme.
4. Podáváme s rýží nebo s hranolky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.