Zavináčový salát
Je to dobrá snídaně po nějaké delší oslavě a můžete si ho připravit v předstihu.
Suroviny:
2 zavináče i se zeleninovou náplní
1 mrkev
1 petržel
půl celeru
3 lžíce bílého jogurtu
2 lžíce majolky
podle chuti sůl
Postup:
1. Ze zavináčů odkrojíme ploutvičky a maso nakrájíme na malé kousky, také překrájíme zeleninovou náplň.
2. Najemno si nastrouháme očištěnou kořenovou zeleninu a smícháme s nakrájenými zavináči.
3. Na závěr vmícháme bílý jogurt a majonézu, podle chuti dosolíme, dáme do uzavřené nádoby a uchováme v ledničce. Podáváme s kouskem pečiva.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.