Kuře na karí
Kuřecí maso bývá často základem asijských jídel, a když přidáte i kokosové mléko a správné koření, jako byste tam byli!
Suroviny:
1 kuřecí prsa
1 vejce
1 lžíce solamylu (bramborový škrob)
1 lžíce sójové omáčky
1 lžička karí koření
1 lžička soli
půl lžičky sušeného mletého zázvoru
1 malá chilli paprička
1 malá cibule
2 stroužky česneku
kuřecí vývar
250 ml kokosového mléka
dobrý olej
Postup:
1. Maso nakrájíme na malé kousky.
2. V míse smícháme vejce se škrobem, solí, spojovou omáčkou, zázvorem a karí kořením. Do této marinády vložíme kousky masa, promícháme a necháme odležet asi hodinu.
3. Pak na pánvi rozehřejeme trochu oleje a zpěníme na něm nakrájenou cibuli a česnek.
4. Na základ vložíme maso i s marinádou a prudce opečeme a mícháme, aby se kousky opekly ze všech stran. Zalijeme kuřecím vývarem, podle chuti dosolíme, můžeme přidat i karí a sójovou omáčku. Podusíme.
5. V závěru přidáme jemně nakrájenou papričku – nebo použijeme trochu sušeného chilli, přilijeme kokosové mléko a necháme krátce povařit, podáváme s rýží.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.