Králík se špenátem

Přejte sousedovi, ať se mu králičí chov daří a třeba se pak s králíkem dostane i na vás. Ostatně králíka najdete i v mrazících pultech supermarketů nebo ve specializovaných prodejnách.

Suroviny:
4 králičí stehna nebo 2 stehna a hřbet
2 lžíce másla
2 lžíce oleje
3-5 stroužků česneku
sůl
1 balíček mraženého špenátu

Postup:

1. Porce králíka opláchneme, osušíme, osolíme a vložíme do pekáče s máslem a olejem. Mírně podlijeme, poházíme plátky česneku a dáme do trouby péci.

2. Ke konci pečení se pustíme do přípravy špenátu – podle návodu na balíčku a dáme vařit oloupané brambory.

3. Pak už jen naaranžujeme brambory, špenát a porci králíka na teplý talíř a podáváme. Někdo dává přednost bramborovým knedlíkům. Ať už zvolíte knedlíky nebo brambory, přelijte je vypečenou šťávou.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.