Králík se špenátem
Přejte sousedovi, ať se mu králičí chov daří a třeba se pak s králíkem dostane i na vás. Ostatně králíka najdete i v mrazících pultech supermarketů nebo ve specializovaných prodejnách.
Suroviny:
4 králičí stehna nebo 2 stehna a hřbet
2 lžíce másla
2 lžíce oleje
3-5 stroužků česneku
sůl
1 balíček mraženého špenátu
Postup:
1. Porce králíka opláchneme, osušíme, osolíme a vložíme do pekáče s máslem a olejem. Mírně podlijeme, poházíme plátky česneku a dáme do trouby péci.
2. Ke konci pečení se pustíme do přípravy špenátu – podle návodu na balíčku a dáme vařit oloupané brambory.
3. Pak už jen naaranžujeme brambory, špenát a porci králíka na teplý talíř a podáváme. Někdo dává přednost bramborovým knedlíkům. Ať už zvolíte knedlíky nebo brambory, přelijte je vypečenou šťávou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.