Zapečený květák

Je to volná inspirace italskou kuchyní, jen ten kečup se trochu vymyká zemi původu, ale poslouží tady dobře.

Suroviny:
1 květák
100 g tvrdého sýra (česká klasika je eidam, ale zkuste do něj přimíchat trochu parmezánu nebo podobného sýra)
3 lžíce olivového oleje
4 lžíce kečupu
3-4 stroužky česneku
sůl
petrželka

Postup:

1. Květák rozebereme na růžičky a povaříme do poloměkka.

2. Na pekáči na oleji zpěníme plátky česneku, přidáme sekanou petrželku, narovnáme povařený květák, posypeme ho strouhaným sýrem a zakapeme kečupem a ve vyhřáté troubě upečeme.

3. Podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.