Bramborové krokety

Můžete je koupit i mražené, ale znáte to, domácí jsou domácí, tak to zkuste.

Suroviny:
750 g brambor
šálek hrubé mouky
150-200 g strouhaného sýra
1-2 vajíčka
strouhanka na obalení
sůl
tuk na smažení

Postup:

1. Brambory uvaříme ve slupce, necháme je vychladnout, pak oloupeme a nastrouháme na mrkvovém struhadle.

2. Nastrouhané brambory prosypeme moukou, přidáme strouhaný sýr, dosolíme a zpracujeme těsto.

3. Z těsta tvarujeme v dlaních menší kuličky, smočíme je v rozšlehaném vejci (volíme pro to hlubší menší misku a pomůžeme si párátkem) a obalíme ve strouhance.

4. Smažíme nejlépe ve fritéze, aby se krokety pěkně ze všech stran osmažily.

5. Podáváme jako přílohu k minutkovému masu, děti je mají rády třeba jen s tatarkou – není to zrovna zázrak zdravé kuchyně, ale jednou za čas – proč ne. Zdraví můžeme dohnat zeleninovým salátem.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.