Červený salát
Spíš je do fialova – podle barvy použitého zelí…
Suroviny:
půl kg červeného zelí
1 cibule
2 jablka nebo jablko a hruška
malá majolka
pepř
sůl
Postup:
1. Zelí nakrájíme na nudličky, osolíme a krátce podusíme s trochou vody – aby nebylo úplně měkké. Přebytečnou vodu slijeme a zelí necháme vystydnout.
2. Cibuli nadrobno nakrájíme, ovoce nahrubo nastrouháme a všechno smícháme se studeným zelím, podle chuti osolíme, opepříme a nakonec vmícháme majolku.
3. Podáváme k masu nebo s kouskem pečiva jako lehkou večeři.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.