Špenátový závin
Na Zelený čtvrtek byste měli mít na stole něco zeleného a určitě tím tradice nemyslela ani „fefrmincku“ ani zelený pivní speciál…
Suroviny:
1 balení listového těsta
1 krabička špenátových listů
150-200 g nivy
česnek podle chuti
sůl
pepř
1 vajíčko na potření
Postup:
1. Špenát spaříme vařící vodou, ocedíme a vmícháme do něj nastrouhaný sýr a česnek utřený se solí, okořeníme pepřem.
2. Těsto rozdělíme na poloviny, obě vyválíme, potřeme špenátovou směsí a zavineme.
3. Záviny dáme na plech na pečicí papír, potřeme rozkvedlaným vejcem, párkrát propíchneme špejlí a v dobře předehřáté troubě upečeme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.