Špekáčky po anglicku
Pro ty, kteří už vyhlížejí novou sezónu opečených špekáčků…
Suroviny:
5 špekáčků (žádné napodobeniny)
1 cibule
100 g nivy
100 g anglické slaniny, tence krájené
hořčice
Postup:
1. Špekáčky sloupneme ze střívka a rozkrojíme na délku.
2. Řeznou plochu jemně potřeme hořčicí, položíme na ni tenký plátek nivy a 1-2 kolečka cibule a přiklopíme druhou půlkou špekáčku.
3. Takto připravené špekáčky zabalíme do anglické slaniny, pak do alobalu, naskládáme na pekáček a dáme zapéci do vyhřáté trouby.
4. Podáváme s krajícem dobrého chleba a libovolnou zeleninovým salátem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.