Bramborová pomazánka

Jednodušší už to snad ani být nemůže, přitom chutné a zdravější, než řada jiných pomazánek…

Suroviny:
3-4 brambory
1-2 měkkého sýra typu lučina, žervé…
1-2 lžíce majonézy
česnek
sůl
případně jiné koření podle chuti

Postup:

1. Uvaříme brambory ve slupce, necháme vystydnout a oloupeme. Můžeme využít i zbytek vařených loupaných brambor, pak jenom ubereme soli, protože ty už slané jsou.

2. Brambory nastrouháme najemno do mísy, přidáme sýr, trošku vyztužíme majonézou, okořeníme utřeným česnekem, podle chuti dosolíme a promícháme.

3. Mažeme na krajíčky chleba, můžeme zdobit třeba pažitkou.

Dobrou chuť vám přeje Český rozhlas Sever!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.