Bramborová pomazánka
Jednodušší už to snad ani být nemůže, přitom chutné a zdravější, než řada jiných pomazánek…
Suroviny:
3-4 brambory
1-2 měkkého sýra typu lučina, žervé…
1-2 lžíce majonézy
česnek
sůl
případně jiné koření podle chuti
Postup:
1. Uvaříme brambory ve slupce, necháme vystydnout a oloupeme. Můžeme využít i zbytek vařených loupaných brambor, pak jenom ubereme soli, protože ty už slané jsou.
2. Brambory nastrouháme najemno do mísy, přidáme sýr, trošku vyztužíme majonézou, okořeníme utřeným česnekem, podle chuti dosolíme a promícháme.
3. Mažeme na krajíčky chleba, můžeme zdobit třeba pažitkou.
Dobrou chuť vám přeje Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.