Guláš tety Mici
Musela to být náramná kuchařka, když se v rodině traduje guláš s jejím jménem...
Suroviny:
500 g hovězí kližky
2 cibule
1 malý rajský protlak
sladká mletá paprika
mletý kmín
majoránka
čtvrt lžičky octa nebo citronové šťávy
sůl
olej
hladká mouka
Postup:
1. Na rozehřátém oleji zpěníme drobně nakrájené cibule, poprášíme paprikou a vložíme maso nakrájené na větší kostky.
2. Přidáme sůl, kmín, několik kapek octa nebo citronové šťávy, malinko podlijeme a zvolna dusíme. Kontrolujeme úroveň tekutiny, aby se maso nepřipálilo.
3. Když je maso měkké (po cca 1,5 hodině), vylovíme ho, odložíme na teplý talíř, šťávu zaprášíme vrchovatou lžičkou hladké mouky, přidáme protlak a trochu rozemnuté majoránky a necháme půlhodiny společně provařit.
4. Hotovou šťávu přecedíme, vrátíme do hrnce, vložíme zpátky maso a necháme ještě přejít var.
Dobrou chuť vám přeje Ema Zirhutová a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka