Kotlety s bramborami a rajčaty
Maso od kosti chutná nejlíp a kotlety můžete pomocí dalších surovin „přemluvit“, aby nebyly suché…
Suroviny:
4 kotlety
4 brambory
4 cibule
4 rajčata
4 lžíce hořčice
sůl
pepř
tymián
tuk na plech
Postup:
1. Kotlety lehce naklepeme, osolíme, opepříme.
2. Brambory krátce předvaříme, cibuli nakrájíme na plátky, spaříme vařící vodou a ocedíme.
3. Do vymaštěného pekáče vložíme kotlety, plátky cibule a plátky předvařených brambor a zhruba půlhodiny pečeme.
4. Pak kotlety potřeme hořčicí, přidáme plátky osolených a opepřených rajčat, lehce poprášíme tymiánem a ještě asi deset minut dopékáme.
Dobrou chuť vám přeje Vlaďka Krumpová a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.