Houbové bramboráčky
Suroviny: Asi tři hrsti hub, 6 brambor, 4 lžíce hladké mouky, 2 vejce, česnek, sůl, pepř, majoránka, 1 dl piva a tuk na smažení.
Postup: Očištěné a nakrájené houby namočíme do piva. Syrové oloupané brambory nastrouháme, přidáme 4 lžíce mouky, utřený česnek, pepř, sůl, rozemnutou majoránku a ještě přimícháme houby i s pivem a vejce. Těsto necháme chvíli odležet a pak smažíme malé placičky na rozehřátém tuku.
Dobrou chuť vám přeje Radka Sluková a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka