Ředkvičkový salát
Suroviny: 1 hlávka salátu, 1 svazek ředkviček, 2 vejce, majonéza, sůl, pepř.
Postup: Nejdřív uvaříme vejce natvrdo a zchladíme. Salát opereme a natrháme na kousky, umyté ředkvičky nakrájíme na plátky nebo dílky. Smícháme salát s ředkvičkami a nadrobno krájenými vejci, lehce promícháme s majonézou ochucenou solí a pepřem. Můžeme nastavit bílým jogurtem.
Dobrou chuť vám přeje Blanka Světlíková a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.