Výborná bublanina
Suroviny: 20 dkg cukru, 10 lžic vody, 8 lžic oleje, 30 dkg polohrubé mouky, 4 žloutky, 4 bílky na sníh, 1 prášek do pečiva, tuk a mouka na plech.
Postup: Cukr, žloutky a olej ušleháme šlehačem, po lžících přidáváme vodu. Pak přidáme mouku prosátou s práškem do pečiva a nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného hlubšího plechu, poklademe ovocem podle chuti – může být i kompotované a zvolna v předehřáté troubě upečeme.
Dobrou chuť vám přeje Dagmar Hedánková a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.