Žahour
Suroviny: Půl kg borůvek (mohou být i mražené), 100 g cukru, 50 g másla, 125 ml mléka, lžíce hrubé mouky, citrón.
Postup: Borůvky osladíme a dáme podusit na máslo, pak přilijeme mléko, ve kterém jsme rozmíchali mouku a povaříme na hustou omáčku. Dochutíme citronovou šťávou. Podáváme s lívanci, palačinkami, vdolečky.
Dobrou chuť vám přeje Dana Bucková a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka