Boží milosti
Suroviny: 150 g hladké mouky, 3 žloutky, 1 lžíce rumu, 1 lžíce smetany, špetka soli, tuk na smažení, moučkový cukr a vanilkový cukr.
Postup: Mouku, žloutky, rum, smetanu a sůl zpracovat v hladké těsto, nechat cca 1 hod. v chladu odpočinout. Pak vyválet na sílu cca 3 mm a nakrájet na trojúhelníky, čtyřúhelníky apod. Smažit ve vyšší vrstvě tuku, nejlépe ve fritéze, po obou stranách dozlatova (tvary se nafouknou). Cukrovat moučkovým cukrem s vanilkou nebo vanilkovým cukrem a hned teplé podávat.
Dobrou chuť vám přeje Alena Černá a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka