Germerská baba
Suroviny: 750 g brambor, 100 g phr. mouky, 2 stroužky česneku, 1-2 vejce, 1 balkánský sýr, špetka soli, tuk na pekáč.
Postup: Syrové brambory oloupeme, nastrouháme, promícháme s moukou, špetkou soli, utřeným česnekem a žloutkem. Z bílku našleháme tuhý sníh, zlehka ho vmícháme do těsta, vlijeme pak do vymaštěného pekáče, povrch posypeme hrubě strouhaným balkánským sýrem a dobře zapečeme.
Dobrou chuť vám přeje Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka