Taštičky s masem a zelím

Je to tip na méně obvyklé silvestrovské pohoštění, ale můžete si je samozřejmě připravit kdykoli.

Suroviny:
250 g polohrubé mouky
1 dl kysané smetany
1 vejce
15 g tuku
na náplň: 150 g zelí
100 g uzeného masa
1 lžíce másla
1 malá cibule
sůl
pepř nebo kmín
event. cukr, ocet na dochucení
vejce na potření a kmín na posypání

Postup:

1. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, na ni dáme nakrájené zelí, osolíme, okmínujeme nebo opepříme, mírně podlijeme a dusíme. V závěru dochutíme troškou cukru a octa a necháme tekutinu vysmahnout.

2. Uzené maso nebo salám drobně nakrájíme nebo umeleme nebo nahrubo nastrouháme, vmícháme do horkého zelí a necháme zchladnout.

3. Z mouky, kysané smetany, vejce a tuku vypracujeme těsto, vyválíme na půl centimetru, vykrájíme kolečka, lžičkou rozdělíme náplň, přeložíme a přitiskneme okraje.

4. Naskládáme na pečicí papír na plech, pomažeme rozkvedlaným vajíčkem a posypeme kmínem, můžeme i trochu posolit a ve vyhřáté troubě upečeme do zlatova.