Rybí nákyp

Ideální pro ty, kterým vadí rybí kostičky!

Suroviny:
400 g rybího masa (kapr např.)
4 vajíčka
90 g másla
asi 2 lžíce mléka, strouhanka
sůl
zelená petrželka
tuk do formy

Postup:

1. Vařené nebo pečené rybí maso zbavíme větších kostí a umeleme ho na masovém mlýnku.

2. Přidáme mléko, žloutky, sekanou petrželku, osolíme a promícháme.

3. Ušleháme z bílků tuhý sníh a zlehka ho vmícháme do hmoty, podle potřeby zahustíme strouhankou.

4. Hmotu navrstvíme do vymazané formy a v troubě upečeme. Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem podle chuti.

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.