Vepřové s česnekem

Pozor – nebudeme česnekem potírat, ale špikovat.

Suroviny:
500 g vepřového plecka
1 cibule
1 malá mrkev
1 malá petržel
kousek celeru
česnek
sůl
zázvor
1 lžíce sádla
trochu hladké mouky – 1-2 lžičky

Postup:

1. Do masa uděláme tenkým nožem dírky a vtlačíme do nich stroužky česneku předem osolené. Jsou-li velké, rozkrojíme na štíhlejší dílky.

2. Na sádle v kastrole zpěníme nakrájenou cibuli a dáme na ni hrubě strouhanou kořenovou zeleninu, osmahneme, okořeníme zázvorem, a vložíme maso – opečeme ho ze všech stran.

3. Mírně podlijeme a dusíme do měkka. Maso vyjmeme a uchováme v teple.

4. Omáčku pak zaprášíme, ještě podusíme, přilijeme trochu horké vody a provaříme. Rozmixujeme a přeléváme s ní plátky masa.