Vepřové s česnekem
Pozor – nebudeme česnekem potírat, ale špikovat.
Suroviny:
500 g vepřového plecka
1 cibule
1 malá mrkev
1 malá petržel
kousek celeru
česnek
sůl
zázvor
1 lžíce sádla
trochu hladké mouky – 1-2 lžičky
Postup:
1. Do masa uděláme tenkým nožem dírky a vtlačíme do nich stroužky česneku předem osolené. Jsou-li velké, rozkrojíme na štíhlejší dílky.
2. Na sádle v kastrole zpěníme nakrájenou cibuli a dáme na ni hrubě strouhanou kořenovou zeleninu, osmahneme, okořeníme zázvorem, a vložíme maso – opečeme ho ze všech stran.
3. Mírně podlijeme a dusíme do měkka. Maso vyjmeme a uchováme v teple.
4. Omáčku pak zaprášíme, ještě podusíme, přilijeme trochu horké vody a provaříme. Rozmixujeme a přeléváme s ní plátky masa.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka