Guláš à la Mexiko
Mexičan by se možná divil, ale Středoevropan si pochutná.
Suroviny:
500 g hovězí kližky
2 lžíce másla
1 větší cibule
1-2 lžíce hladké mouky
2 lžíce kečupu
3 lžíce sterilovaného hrášku
3 lžíce sterilované kukuřice
mletá paprika
pepř
špetka chilli
sůl
1 stroužek česneku
Postup:
1. Na másle osmahneme nakrájenou cibuli, dáme na ni na kostky nakrájené maso, osolíme, opepříme, okořeníme paprikou a chilli a prudce osmahneme, aby se maso zatáhlo ze všech stran. Dusíme pod pokličkou, podle potřeby doléváme horkou vodu.
2. Když maso změkne, zaprášíme šťávu moukou, v závěru dochutíme kečupem, utřeným česnekem a přidáme okapaný sterilovaný hrášek a kukuřici, prohřejeme.
3. Přílohu volíme podle vlastní chuti – rýže, těstoviny i poctivý český knedlík může být.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
![ze_světa_lesních_samot.jpg ze_světa_lesních_samot.jpg](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/30211a0c09767f56cedafa33e6481497.jpg?itok=KWqo-X-T)
![](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/b71c5d2b93b9741c57997922a6ba086a.jpg?itok=pJjrY4Ii)
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.