Guláš à la Mexiko
Mexičan by se možná divil, ale Středoevropan si pochutná.
Suroviny:
500 g hovězí kližky
2 lžíce másla
1 větší cibule
1-2 lžíce hladké mouky
2 lžíce kečupu
3 lžíce sterilovaného hrášku
3 lžíce sterilované kukuřice
mletá paprika
pepř
špetka chilli
sůl
1 stroužek česneku
Postup:
1. Na másle osmahneme nakrájenou cibuli, dáme na ni na kostky nakrájené maso, osolíme, opepříme, okořeníme paprikou a chilli a prudce osmahneme, aby se maso zatáhlo ze všech stran. Dusíme pod pokličkou, podle potřeby doléváme horkou vodu.
2. Když maso změkne, zaprášíme šťávu moukou, v závěru dochutíme kečupem, utřeným česnekem a přidáme okapaný sterilovaný hrášek a kukuřici, prohřejeme.
3. Přílohu volíme podle vlastní chuti – rýže, těstoviny i poctivý český knedlík může být.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka