Mrkvový beránek

Na velikonočním stole mu to bude slušet.

Suroviny:
150 g hrubé mouky
100 g polohrubé mouky
100 g cukru
200 g jemně strouhané mrkve (3-4 kusy)
2 vejce
6 lžic mléka
4 lžíce oleje
půl kypřicího prášku
tuk a mouka do formy
čokoládová poleva na ozdobení

Postup:

1. Ušleháme elektrickými metličkami obě vajíčka s cukrem, pak přidáme olej a mléko a postupně obě mouky s prosátým kypřicím práškem. Nakonec zamícháme strouhanou mrkev.

2. Těsto vlijeme do dobře vymazané a vysypané formy a dáme do středně vyhřáté trouby péct – asi na 40 minut. Špejlí zkusíme, zda je těsto propečené.

3. Beránka necháme vychladnout, čokoládovou polevou dozdobíme, přidáme mašličku a umístíme na velikonoční stůl.

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.