Rajská kuřecí prsíčka

Slovo „rajská“ signalizuje jak podstatnou ingredienci, tak i výslednou chuť.

Suroviny:
2 kuřecí prsa
3 rajčata velká
4-6 žlutých cherry rajčátek (kvůli barvě)
2 menší cibule
1 malá konzervička rajského protlaku
1-2 stroužky česneku
1 lžíce octa balsamico
sůl
pepř
provensálské koření (směs tymián, rozmarýn, bazalka, oregano, saturejka)
olej

Postup:

1. Nakrájíme cibuli na drobno, česnek na plátky, rajčata nakrájíme na měsíčky a cherry rajčátka na poloviny.

2. Porce masa z kuřecích prsou osmahneme z obou stran na rozehřátém oleji, osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou cibuli, rajčata a česnek a asi 5 minut dohromady smažíme.

3. Zakápneme octem, přidáme protlak a koření – můžeme volit směs nebo třeba jen jeden nebo dva druhy bylinek. Podle potřeby velmi mírně podlijeme a dusíme, až je maso měkké.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.