Čočka a chorizo
Chorizo je španělský sušený salám z vepřového masa se silnou dávkou česneku a papriky.
Suroviny:
400 g čočky
200 g choriza
3 lžíce oleje
2 cibule
2 stroužky česneku
1 paprika
1 rajče
2 plátky slaniny
1 bobkový list
sůl
Postup:
1. Čočku na dvě hodiny namočíme do studené vody.
2. Na lžíci oleje osmahneme plátky česneku, proužky papriky a 1 nakrájenou cibuli jen do sklovita.
3. Přidáme scezenou čočku, bobkový list a lžíci oleje, zalijeme vodou a dusíme, až je čočka měkká.
4. Mezitím na poslední lžíci oleje rozpečeme nakrájenou slaninu, kolečka choriza a druhou nakrájenou cibuli – tentokrát do zlatova.
5. Do hotové směsi zamícháme čočku, přidáme nakrájené rajče, podle chuti dosolíme a zhruba 5 minut ještě společně dodusíme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.