Čočka a chorizo

Chorizo je španělský sušený salám z vepřového masa se silnou dávkou česneku a papriky.

Suroviny:
400 g čočky
200 g choriza
3 lžíce oleje
2 cibule
2 stroužky česneku
1 paprika
1 rajče
2 plátky slaniny
1 bobkový list
sůl

Postup:

1. Čočku na dvě hodiny namočíme do studené vody.

2. Na lžíci oleje osmahneme plátky česneku, proužky papriky a 1 nakrájenou cibuli jen do sklovita.

3. Přidáme scezenou čočku, bobkový list a lžíci oleje, zalijeme vodou a dusíme, až je čočka měkká.

4. Mezitím na poslední lžíci oleje rozpečeme nakrájenou slaninu, kolečka choriza a druhou nakrájenou cibuli – tentokrát do zlatova.

5. Do hotové směsi zamícháme čočku, přidáme nakrájené rajče, podle chuti dosolíme a zhruba 5 minut ještě společně dodusíme.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.