Tortilla de patatas
Tortilla de patatas… Ve Španělsku tortila není tenká chlebová placka, ale silnější placka z brambor!
Suroviny:
500 g brambor
5-6 vajec
2-3 lžíce oleje
1 cibule
4 stroužky česneku
petrželka
sůl
pepř
Postup:
1. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky asi 1 cm silné, zalijeme studenou vodou a asi 5 minut povaříme. Vodu slijeme.
2. Na velké pánvi rozpálíme olej, přidáme plátky česneku a kolečka cibule a krátce osmahneme do sklovita.
3. Pak vložíme bramborové plátky, posypeme sekanou petrželkou a chvíli dusíme – obracečkou přitom hmotu stlačujeme ke dnu, aby se vytvořila stejně silná placka.
4. Vejce rozšleháme, osolíme, opepříme a přelijeme přes brambory. Mírně dosmažíme, až vejce ztuhnou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.