Balkánská pánev

Využijme sezóny dozrálých rajčat a paprik!

Suroviny:
4 vejce
1 malá cuketa
4 rajčata
2 papriky
1 cibule
100 g špeku
dobromysl čili oregano
sůl

Postup:

1. Špek nakrájený na kostičky rozpečeme, na něj dáme nakrájenou cibuli, pak proužky papriky, po chvíli nakrájenou cuketu a nakonec nakrájená rajčata.

2. Okořeníme oreganem, osolíme a dusíme. Podle potřeby mírně podlijeme, ale měla by stačit voda, co pustí cuketa a rajčata.

3. Když je zelenina měkká, přelijeme ji rozkvedlanými vejci a dopečeme.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.