Jitčin borůvkový koláč

Pozdrav léta do deštivých podzimních dnů.

Suroviny:
250 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
100 g cukr
8 lžic oleje
1 vanilkový cukr
1-2 vejce – podle velikosti
šálek mléka
1 kelímek bílého jogurtu
miska borůvek
drobenka z hrubé mouky, cukru a másla
šlehačka
tuk a mouka na menší plech

Postup:

1. Smícháme vejce, cukr a vanilkový cukr, přidáme olej, jogurt a mléko. Nakonec postupně vmícháme mouku s prosátým práškem do pečiva.

2. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech, posypeme borůvkami a dáme do středně předehřáté trouby péci. Pečeme asi půlhodinky.

3. Jednotlivé kousky na talířku pak ještě zdobíme šlehačkou.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.