Klobásový závin
Pozdrav ze slovenské kuchyně.
Suroviny:
500 g brambor
300 g dobré klobásy
200 g krupice
100 g hrubé mouky
2 vajíčka
sůl
Postup:
1. Uvaříme brambory ve slupce, necháme zchladnout, oloupeme a nastrouháme.
2. V míse je zasypeme krupicí a moukou, osolíme, přidáme vajíčka a vypracujeme těsto.
3. Vyválíme na plát, zabalíme do něj klobásu a dáme do vroucí osolené vody vařit.
4. Podáváme s kysaným zelím – ať už upraveným jako salát, nebo vařeným.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.