Klobásový závin
Pozdrav ze slovenské kuchyně.
Suroviny:
500 g brambor
300 g dobré klobásy
200 g krupice
100 g hrubé mouky
2 vajíčka
sůl
Postup:
1. Uvaříme brambory ve slupce, necháme zchladnout, oloupeme a nastrouháme.
2. V míse je zasypeme krupicí a moukou, osolíme, přidáme vajíčka a vypracujeme těsto.
3. Vyválíme na plát, zabalíme do něj klobásu a dáme do vroucí osolené vody vařit.
4. Podáváme s kysaným zelím – ať už upraveným jako salát, nebo vařeným.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.