Klobásový závin

Pozdrav ze slovenské kuchyně.

Suroviny:
500 g brambor
300 g dobré klobásy
200 g krupice
100 g hrubé mouky
2 vajíčka
sůl

Postup:

1. Uvaříme brambory ve slupce, necháme zchladnout, oloupeme a nastrouháme.

2. V míse je zasypeme krupicí a moukou, osolíme, přidáme vajíčka a vypracujeme těsto.

3. Vyválíme na plát, zabalíme do něj klobásu a dáme do vroucí osolené vody vařit.

4. Podáváme s kysaným zelím – ať už upraveným jako salát, nebo vařeným.

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.