Křidýlka na pivě
Znalci tvrdí, že na těchto křidýlkách se vznesete na okraj gastronomického nebe.
Suroviny:
1 kg kuřecích křidýlek
10 stroužků česneku
200 g anglické slaniny
půl litru černého piva
sůl
kmín
mletá paprika pálivá
olej
Postup:
1. Do velkého pekáče dáme rozehřát olej.
2. Křidýlka opláchneme, osušíme, osolíme a okořeníme kmínem a paprikou. Opečeme na rozehřátém oleji.
3. Hned přidáme česnek nakrájený na plátky, nakrájenou anglickou slaninu, nepatrně podlijeme, přiklopíme a v dobře předehřáté troubě asi 35 minut pečeme.
4. Pak přilijeme pivo a ještě tak čtvrthodinku pečeme. Stejně můžeme připravit kuřecí paličky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.