Pikantní vepřové
Nemusí to být vždycky jen vepřo knedlo zelo…
Suroviny:
500 g vepřové kýty
4 cibule
100 g sádla
150 g sýra ementálského typu
2-3 stroužky česneku
kmín
pepř
sůl
Postup:
1. Maso opláchneme, osušíme, osolíme a potřeme prolisovaným česnekem.
2. V pekáči rozpustíme sádlo a dáme na něj nahrubo nakrájené cibule. Na to položíme maso, okořeníme kmínem a pepřem, mírně podlijeme a pečeme.
3. Upečeme do měkka, maso vyndáme na teplý talíř, sos přecedíme nebo rozmixujeme a rozpustíme v něm nakrájený sýr. Touto omáčkou pak přeléváme jednotlivé porce. Podáváme s vařenými bramborami.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.