Rybí filé pod peřinkou

Tu peřinku uděláme ze strouhané nivy a výsledek vás příjemně překvapí.

Suroviny:
2 porce rybího filé nebo pangase
2 vejce
70 g nivy
směs koření na ryby nebo vaše oblíbené koření
olej

Postup:

1. Filé necháme rozmrazit, velmi mírně osolíme a podle chuti okořeníme. Se solí opatrně – niva je slaná sama o sobě a kořenící směsi už také obvykle obsahují sůl.

2. Pak opečeme na rozehřátém oleji po obou stranách, přemístíme do zapékací mísy, přelijeme rozšlehanými vajíčky, posypeme strouhanou nivou a v dobře předehřáté troubě zapečeme.

3. Podáváme s vařenými bramborami.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.