Rybí filé pod peřinkou
Tu peřinku uděláme ze strouhané nivy a výsledek vás příjemně překvapí.
Suroviny:
2 porce rybího filé nebo pangase
2 vejce
70 g nivy
směs koření na ryby nebo vaše oblíbené koření
olej
Postup:
1. Filé necháme rozmrazit, velmi mírně osolíme a podle chuti okořeníme. Se solí opatrně – niva je slaná sama o sobě a kořenící směsi už také obvykle obsahují sůl.
2. Pak opečeme na rozehřátém oleji po obou stranách, přemístíme do zapékací mísy, přelijeme rozšlehanými vajíčky, posypeme strouhanou nivou a v dobře předehřáté troubě zapečeme.
3. Podáváme s vařenými bramborami.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka