Tlustí vrabci

Nebojte, nebudeme péct opravdové vrabce, ostatně jejich průměrná váha je 30 g, takže to nejsou žádní tlouštíci.

Suroviny:
500 g bůčku
2 cibule
4 stroužky česneku
sůl
kmín

Postup:

1. Bůček nakrájíme na kostky – „vrabce“.

2. Do pekáče nebo zapékací mísy dáme nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek, přidáme nakrájené maso, osolíme, okmínujeme a promícháme.

3. Mírně podlijeme a dáme do vyhřáté trouby péci. Pečeme doměkka, v průběhu pečení seškrábneme napečené okraje do vypečené šťávy.

4. Podáváme klasicky se zelím a knedlíkem nebo s kysaným zelím a bramborovým knedlíkem a vyzkoušejte třeba i variantu s pohankou (vaří se stejně jako rýže).

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.