Vydatná zelňačka

Přesněji řečeno – uzené koleno v zelňačce!

Suroviny:
1 uzené koleno
500 g kysaného zelí
1 mrkev
1 petržel
čtvrtka celeru
1 cibule
1 kelímek kysané smetany
hladká mouka
olej
mletá sladká paprika
pepř
sůl

Postup:

1. Dáme vařit uzené koleno.

2. Když je koleno skoro měkké, přidáme překrájené kysané zelí a nakrájenou zeleninu a dovaříme společně.

3. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, pak přidáme mletou papriku a pepř.

4. Vyndáme koleno, ochucenou jíškou polévku zahustíme, dokořeníme podle chuti.

5. Koleno obereme z kosti, nakrájíme na kousky a vrátíme do polévky.

6. Na talíři pak do každé porce přidáme lžíci kysané smetany.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.