O pořadu Vaříme se Slávkou

Svíčková vaší maminky je nejlepší na světě, meruňkové řezy tety Hany nemají konkurenci a na váš guláš je krátký i mistr Pohlreich?

Ve vysílání Českého rozhlasu Sever máte šanci se předvést právě vy – naši posluchači!

Každý den z posluchačských receptů vybírá Slávka Brádlová. Co jí na receptech od vás překvapuje? Nápaditost a časté uplatnění zásady „v jednoduchosti je síla“. 

Někdy opravdu stačí málo a i celkem běžný recept ta maličkost povýší na zajímavou specialitu. Například – bramborák podávaný s kysaným zelím je celkem známý, ale ve chvíli, kdy to zelí přidáte rovnou do těsta, vznikne variace přímo skvostná. 

Je příjemné, že se můžeme vracet i do dětství, zavzpomínat třeba na babiččin jahelník nebo guláš strejdy Martina, který sice nic jiného nevařil, ale když dvakrát do roka vystřihl ten svůj gulášek, olizovala se celá rodina i hosté. 

A jaká cesta vede k rozhlasovému vaření? 

Stačí nám napsat na adresu Český rozhlas SEVER, Na Schodech 10, Ústí nad Labem, 400 01 a heslo RECEPTY. K dispozici je i adresa emailová recepty@sever.rozhlas.cz

Stačí poslat 5 receptů – ať už na jedno téma – například kuře nebo brambory anebo polévky anebo směs toho, co u vás doma chutná – od předkrmu a polévky přes hlavní jídlo až k salátu a moučníku. Fantazii se meze nekladou! 

Tak vařte, pečte a smažte s námi!

Kdy se pořad vysílá

Čas vysílání
pondělí-pátek 10:50 Sever

Pořad připravují

Další pořady

  • Desky, pásky, vzpomínky

    Písničky, které provázely život slavných muzikantů. Vyprávění hudební osobnosti o svém životě, inspiraci, rodině i přátelích, spoluhráčích a dalších zajímavostech.

  • Návraty do minulosti

    Vojta Kotek připomíná významné osobnosti, události, objevy, vynálezy, technické novinky a stavby, které se pojí s naší historií.

  • My a oni

    Pořad, který formou rozhovorů a reportáží poskytuje obraz soužití cizinců s Čechy.

  • Pochoutkový rok

    Kulinární magazín spojený s exkluzivní soutěží – přihlaste své jedinečné recepty a vyhrajte kuchyňské ceny v celkové hodnotě 100 000 Kč. Přihlaste se zde >>