O pořadu Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou

Staročeské recepty vždycky zaujmou a leckterá kuchařka je někdy s chutí zkusí. S Vladimírou Jakouběovou, regionální sběratelkou receptů, se můžete inspirovat léty prověřenými recepty.

Každý všední den před 11. hodinou přineseme v Dopoledni pod Ještědem jeden recept našich babiček.

Dozvíte se také různé názvosloví starých pokrmů, a kde se který připravoval. Čekají vás recepty z Pojizeří, Jizerských hor, Liberecka nebo z Lužice.

Možná vás inspirují a třeba si nějaké jídlo s námi vyzkoušíte. Těšit se můžete na předkrmy, polévky, hlavní chody nebo sladké či slané dobroty.

Pořadem provází sběratelka regionálních receptů a ředitelka Muzea Českého ráje v Turnově Vladimíra Jakouběová. Příjemné kulinářské zážitky Vám přeje Český rozhlas Liberec.

Pořad vysíláme od 2. listopadu 2016.

Posvícenské koláče se v minulosti pekly nadvakrát, první to byly tzv. zváče

Další pořady

  • Hezky česky

    Jak mluvíme? Hezky česky? Pořad o zajímavostech, krásách i záludnostech naší mateřštiny.

  • Folklorní notování

    Tradice, písničky, zvyky a řemesla našich předků, jak se dodnes dochovaly v našich regionech.

  • Hobby magazín

    Pořad pro všechny, kteří se neradi nudí.

  • Pochoutkový rok

    Kulinární magazín spojený s exkluzivní soutěží – přihlaste své jedinečné recepty a vyhrajte kuchyňské ceny v celkové hodnotě 100 000 Kč. Přihlaste se zde >>