Co dělám v rozhlase:
Moderuji dopolední Apetýt, kde sdílím jedinečné příběhy hostů. Nikdy se žádný neopakuje a to mě na téhle práci baví. Připravuji do vysílání Babské rady, kterých jsem díky posluchačům posbírala tolik, že to zatím vydalo na tři knihy. Jako redaktorka publicistiky natáčím reportáže a rozhovory pro pořad Jihomoravský rok.
Před rozhlasem:
Osmnáct let v soukromých rádiích, práce pro neziskový sektor, terapeutický výcvik u Jiřiny Prekopové i založení amatérského Divadla Prkno.
Co mě baví:
Moje dvě dcery a společné pečení a vaření. Práce s hlasem, ať už za mikrofonem nebo při divadle, zpěvu, veršování a na besedách o babských radách. Radost mi dělá i psaní, hudba všemožných žánrů, ale i koncerty, knihy a filmy, u kterých mám husí kůži, voňavé letní večery a noci, štiplavá zimní rána i výhledy z kopců. Nejraději jsem naboso a podnikám výlety i směrem k zatím neprobádaným cestám, včetně těch zahraničních. Vodu jako správný otužilec miluju celoročně, nejvíc moji „rodnou“ Svratku.
Všechny články
-
Malí, tlustí, tencí, velcí, každý má v rugby svou roli, shodují se trenéři Rugby akademie Brno
„Typické zastavení protihráče je takové, že se obejmeme a přitulíme se k sobě,“ smějí se trenéři Rugby akademie Brno Marek Vráblík a Ivo Klvaň.
-
Lepší střevní mikroflóra, detox i zdravá pleť. Zelná šťáva pomáhá našemu tělu
Šťáva z kysaného zelí je zdravý nápoj, jeho konzumace prospívá našim střevům, dokáže zlepšit střevní mikroflóru a umí bojovat s nežádoucími bakteriemi.
-
Tajemná kráska zimní zahrady. Čemeřice kvete od ledna do května, prospívá jí stín
Čemeřice patří do čeledě pryskyřníkovitých. Jsou to jedovaté rostliny, které byly už od antických dob hojně užívány i jako rostliny léčivé, dokonce i jako čarodějnické.
-
Cestování je o lidech a příbězích. Organizátorky zvou na první ročník mikulovského CestujFESTu
Co vám přinese cestování o samotě? Kde se vzal nápad na první ročník cestovatelského festivalu? A proč se Monika Benešová s Janou Svojákovou vrací rády na jižní Moravu?
-
Čím se liší provázení na zámku, ve skleníku nebo v jeskyni? Připomínáme Mezinárodní den průvodců
Cyklus Jihomoravský rok tento týden svoji pozornost upíná na Mezinárodní den průvodců. Vezmeme vás do Moravského krasu, na zámek i na netradiční procházku Brnem.
-
Jak pečovat o jarní cibuloviny a primule, aby vám vydržely i po odkvětu? Prozradí Babské rady
Cibuloviny v předjaří jsou oblíbenou ozdobou našich domácností, ať jsou to hyacinty, tulipány nebo narcisky. Určitě si přejete, aby se jim u vás dařilo.
-
Prošlé pivo využijete několika způsoby – poslouží třeba jako hnojivo i proti slimákům
Prošlé pivo nevylévejte, možnosti využití jsou bohaté – například jako hnojivo. Kvasinky obsažené v pivu jsou bohaté na živiny a prospěšné pro růst rostlin.
-
Zakládám si na osobní komunikaci, pokud to situace dovolí, říká mluvčí roku Jakub Ghanem
„Jsem spokojený právě díky pestrosti pracovní náplně. Píšeme a mluvíme, ale máme i další přesahy,“ přibližuje mluvčí Městské policie Brno Jakub Ghanem.
-
Umění nutně nemusí patřit do nějaké škatulky, myslí si básník a hudebník Petr Váša
„Trému při vystoupeních nemívám, na pódium jsem v dětství chodil jako na hřiště,“ říká fyzický básník Petr Váša.
-
Pět minut stačí. A poznáte, jestli přeskočila pověstná jiskra, říká o speed datingu Zlata Strmisková
„U živého seznamování jdete s kůží na trh a je to taková záruka, že to myslíte vážně,“ říká Zlata Strmisková, která organizuje akce pro nezadané.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- následující ›
- poslední »