Nezisková organizace Anděl strážný nabízí svým klientům řadu služeb

Irena Třešňáková a Rostislav Jakoubek nám představí neziskovou organizaci Anděl Strážný, která pomáhá seniorům, osobám se zdravotním postižením a dlouhodobě nemocným v krizových situacích a nejen v nich.

„Našemu nejmladšímu klientovi, jmenuje se Honzík, protože my se nestaráme jen o seniory, je dnes asi 25 let. Prošel dětskou mozkovou obrnou a byl velmi dlouho izolovaný doma s maminkou. Bylo potřeba, aby se socializoval a začlenil se do společnosti. Tím, že začal využívat takzvanou Povídavou linku Anděla Strážného, přestal trpět studem a začlenil se do běžného života – začal chodit do práce a velmi se zlepšil i jeho zdravotní stav,“ přibližuje příběh jednoho z klientů Irena Třešňáková.

Služeb, které organizace Anděl Strážný poskytuje, je celá řada. „Většinou si klient služby sám navolí podle toho, co potřebuj, a my mu je na základě individuálního plánu můžeme poskytnout,“ vysvětluje Rostislav Jakoubek.

V nabídce jsou například pravidelné kontroly zdravotního stavu, kontrola pitného nebo lékového režimu, SOS tlačítko nebo už výše zmiňovaná Povídavá linka.

Jak funguje SOS tlačítko a co všechno umí? Poslechněte si celý rozhovor z přiloženého audiozáznamu.

Spustit audio