Návštěvnické centrum Becherovka nabízí interaktivní prohlídky. Seznámí s historií i současností světoznámého likéru

8. říjen 2020 13:00

Interaktivní prohlídky Návštěvnického centra Becherovna seznamují nejen s historií zakladatelů firmy, ale částečně i poodhalují tajemství výroby tohoto likéru. Nechybí dobové artefakty, historický inventář a ochutnávky.

Bylinný likér Becherovka ke Karlovým Varům neodmyslitelně patří. Jeho výroba začala v roce 1807 podle tajného rodinného receptu. Tvoří ho víc než dvacet druhů bylin a koření a neobsahuje žádné chemické přísady.

Na třídě T. G. M., na místě bývalého závodu, můžete zajít do návštěvnického centra, kde probíhají komentované prohlídky. Díky nim se můžete jedinečným způsobem detailně seznámit s pestrou historií firmy, ale také pomocí interaktivních expozic částečně poodhalit tajemství výroby.

„Návštěvníci standardně nemají možnost navštívit stáčecí linku a naší továrnu, tak jsme se jim to snažili tady trochu přiblížit. Mohou si zde naplnit různé velikosti lahviček, mohou si nasadit brýle, díky kterým se rázem ocitnou v továrně pomocí virtuální reality,“ uvedla manažerka centra Lada Naidrová.

Návštěvnické centrum Becherovka je otevřené od úterý do neděle v době od 9 do 17 hodin.

Na co všechno se můžete těšit, si poslechněte v reportáži:

autoři: Dana Jelínková , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio

Související