Návrat ke kořenům! Herci čtou v rádiu živě fejetony Karla Čapka ze sbírky Jak vzniká divadelní hra

Jak se dělá divadlo!? Četba v přímém přenosu každou lednovou neděli po 18. hodině. Divadlo je dům divů, kde je možné vše. Největším divem ale je, že to vůbec běží, napsal Karel Čapek. To samé by se dalo říci také o rozhlase. 

Čtěte také

A protože Český rozhlas minulý rok slavil sté výročí od prvního vysílání a v lednu to bude už 134 let, co se narodil právě Karel Čapek, náš významný východočeský rodák z Malých Svatoňovic, rozhodli jsme se tato dvě magická místa tak trochu propojit. A tak trochu si zaexperimentovat.

Celý leden vám vždy v neděli po 18. hodině budeme nabízet četbu v přímém přenosu. Tak jako v samotných rozhlasových začátcích přijdou do hradeckého studia herci Klicperova divadla a divadla Drak, aby nám postupně přečetli Čapkovy fejetony o divadle, které vyšly v souborném svazku s názvem Jak vzniká divadelní hra.

Čtěte také

Vy tak budete přímo u zrodu rozhlasového pořadu. Těšit se můžete třeba na Františka Staňka, Jana Vápeníka, Lenku Loubalovou, Milana Hajna nebo Martinu Novákovou.

A abychom nahlédli také za onu pověstnou divadelní oponu, budeme si s herci i povídat. Nejen o tom jestli dnes stále platí Čapkova slova, že zvedá-li se večer opona, je to šťastná náhoda nebo přímo zázrak.

Tak si to určitě nenechte ujít. Živě v přímém přenosu fejetony Karla Čapka ze sbírky Jak vzniká divadelní hra. Každou lednovou neděli po 18. hodině z našeho studia.

7.1. František Staněk, (První počátky)
14.1. Jan Vápeník, Lenka Loubalová (Doba zkoušek a dozrávání)
21.1. Milan Hajn, Edita Dohnálková (Průvodce po zákulisí)
28.1. Martina Nováková (Premiéra)

autoři: Jaroslav Pokorný , baj
Spustit audio

Související