Natáčení hollywoodského filmu v Žatci dočasně uzavře některé ulice

20. červen 2018 08:24

V Žatci dnes (20. 6.) padne první klapka při natáčení hollywoodského filmu s názvem JoJo Rabbit. V jedné z hlavních rolí uvidíte např. Scarlett Johanssonovou. Filmaři se do Žatce přesunuli z Úštěku. Pro obyvatele města to ale znamená i některá omezení.

Během natáčení se budou filmaři pohybovat v centru města, kde bude tím pádem omezená doprava, parkování a v závislosti na natáčení i průchod ulicemi pro chodce.

Pro natáčení bylo nutné upravit domy a části ulic tak, aby dobově odpovídaly kulisám 2. světové války. Na domech se tak objeví například vlajky s hákovými kříži. Dočasně musely zmizet také koše, lavičky nebo i květinová výzdoba.

Na náměstí Svobody už roste šibenice, kterou budou při natáčení používat, kašna je zakrytá pytli. Natáčení začne dnes odpoledne na Chelčického náměstí, v ulici Dlouhá, Jiráskova, Dvořákova a Chmelová. Lidé proto musí přeparkovat svá vozidla.

Zítra (21. 6.) potrvá filmování celý den od 6 do 20 hodin, kdy bude ulice Dvořákova čtyři hodiny zcela neprůjezdná. Bude uzavřený i hlavní vchod do radnice kvůli natáčení na náměstí Svobody, lidé musí využívat boční vchod přes Turistické informační centrum.

Filmaři budou používat speciální efekty a filmovou vojenskou techniku a slepou střelbu. Žádají obyvatele dotčených lokalit, aby nestáli u oken a nefotili filmové scény, prý by to znemožnilo natáčení.

Žatecká radnice dostane jako odškodné za všechny komplikace 900 tisíc korun. Natáčení bude v centru města nejen ve zmíněných ulicích pokračovat až do 8. července.

autor: Lucie Valášková
Spustit audio

Související